"prova nyårsklänning dag"

hejsvejs,
har precis kommit hem efter att ha varit i stan med sara. var nog den roligaste dagen jag varit med om på länge.
jag och sara stog och provade klänningar, där de har satt larmet på blixtlåset så det bara gick att dra ner halvvägs. whatever tänkte vi och pressa på oss klänningarna. stod ett tag och beundrade dom tills vi skulle ta av dom. helt plötsligt hör jag sara från en annan hytt säga " hanna jag får inte av mig klänningen"  och jag försökte ta av mig min vilket jag fick göra med våld eftersom den var jäkligt svår att få av. först tänkte jag, nej fan jag får inte av min heller men efter ett tags slitande gick det. men hur gick det för sara att få av sin klänning då ? nej det gick inte alls. så hon fick gå ut med klännigen på sig till en som jobbade där och säga att hon inte får av sig den. hon som jobbade försökte dra ner blixtlåset som naturligvis inte gick p.ga larmet. en annan experdit kommer och säger " nej vi får typ slänga upp henne på disken och ta av larmet där" sara såg inte ut som att hon trivdes så jätte bra och gick in i sin hytt igen, med klänningen på. jag sa " men om du fick på den är det klart du får av den" så jag gick in till henes hytt och drog allt vad jag hade uppåt. det slutade med att sara satt på golvet med armarna uppåt och jag stog och drog som en galning i den där klänningen, så efter mycket om och men kom den av och jag hade verkligen fått mitt skratt för dagen. förlåt sara för att jag berättade det här men det var så sjukt kul så jag var tvungen.
nu ska jag sätta mig och läsa i vår engelska bok som ska vara klar imorrn,
have a nice day <3

    
                   någon som förstår sig på denna bild som sitter på tunnelbanan ?

29/11

god kväll gottfolk
kvällen igår tillbringades efter dansen hemma hos julia. där var det rikgigt roligt och jaa, alla är väl lagom trötta idag ?
snart kommer sara hit och vi ska gå och hyra film och köpa oss lite godis. pallar verkligen inte dra någonstans ikväll, utan vill bara krypa ner under en filt och ta det lugnt.
jag och sara har blivit väldigt "hemmiga" på den senaste tiden. förut var vi ute både fredag och lördag varenda helg, men nu kan det tillåmed vara så att vi inte ens går ut någon av dagarna. det har faktist varit väldigt skönt att kunna slappna av på helgerna och inte känna någon press att man måste gå ut. men så är det väl med alla, det kommer en vändpunkt när man kankse blir lite äldre (?) och inser att helgerna inte bara går ut på att dra ut och festa. ja, detta är väl något man kan spekulera länge över..
nej nu ska jag föna håret och vänta på sarisen, ha en bra kväll

28/11

wiihhuu idag är det fredag:) känns väldigt skönt även om veckan inte har varit särskilt ansträngande..
ska bara lyssna på när en lärare snackar i en timme idag sen får vi gå hem om vi vill. fast jag måste stanna kvar och fixa klart mitt krim arbetete. men endå, det blir ju att jag får gå hem ganska så tidigt vilket är skönt. tyvärr kommer jag ju behöva plugga när jag kommer hem men det är en annan sak.
vi får se vad som händer ikväll, men träffa brudsen ska jag nog göra i alla fall. kul kul
ha en bra fredag <3

...

halloj.
idag var vi alltså och bowla med smbe08b. ganska skoj faktiskt. vi fick spela 3 serier och bra som man är vann man ju. hihi skämtosido. efter det åkte jag och sofi in till stan för att ta oss en fika på esspressohouse på vasagatan. dit kom också sara, så vi satt där och fikade. riktigt mysigt ställe.
just nu ska jag skriva en kriminologi uppsats som måste lämnas in imorgon, och senare ska jag ju iväg och dansa. kulkul
som jag sa förut. slasket har kommit. jag fick helt seriöst hoppa runt vattenpörlarna på väg till tåget i morse. måste sett ut som jag vet inte vad. och det här med vattentäta skor? icke sa nicke, var helt dyngsur om fötterna när vi skulle bowla. very fresh, not!  nej snön får ta att komma tillbaka nu så man får in julkänslan igen och slipper gå runt med blöta strumpor!

        

        
                           sara & sofi på esspressohouse

27/11

då var det torsdag igen. herregud vad veckorna går snabbt.
idag ska jag åka och bowla i årsta med klassen. vår lärare tyckte att vi skulle göra något annat än att bara sitta i skolan så då bestämde han att vi skulle dit. vi ska ses där vid 1, sedan bowla en timme och efter det får vi gå hem. riktigt najs dag. ioch för sig måste man ju endå hem och plugga, men det är alltid skönare att vara hemma än i skolan.
ikväll ska jag dansa också. vi blev ju klara med vår egna koreografi förra torsdagen så det känns super. nu gäller det bara att nöta in allt och finslipa lite. vi är så duktiga alltså :)
när jag tittar ut ser jag att snön håller på att försvinna! vad är det här egentligen ? det kommer säkert bli en blaskig vinter igen, och det är ju nästan det värsta som finns! diskuterade detta igår med en kompis och vi kom fram till att de enda skor man kan ha under den här blasktiden är gummistövlar. alla och då menar jag alla skor läcker ju in på ett eller annat sätt. men hur kul är det att gå runt med stövlar? det är varken snyggt eller särskilt bekvämt. nej gummistövlar går bort på en gång!
ha det bra i blasket <3

26/11

sitter just nu och knaprar på pepparkakor. när pepparkakorna och julmusten kommer ut i affärerna vet man att julen verkligen är på väg. den härliga julkänslan börjar komma smygande, hos de flesta. det ser man inte minst på julbelysningen som börjar sättas upp lite här och var. speciellt den i huddinge centrum . julgranen ställs fram och stjärnorna sätts upp i de små taken som sticker ut längs med väggarna. riktigt härligrt eller hur? nu är det bara jullovet som fattas, och julklapps inköpen. det här med julklappar är alltid lika intressant varje år. man vet aldrig vad man ska köpa men det slutar alltid med att man har köpt alldeles för mycket.  och bara det att man själv ska sätta sig ner och skriva en önskelista som man aldrig kommer på. det är som alla säger. när man var liten blev önstelistorna flera papper långa men nu? pengar är alltid bra, men mina släktingar brukar inte tycka att det är så jätte kul att ge, och jag förstår dom. inte ger jag pengar i julklapp till mina kompisar!? nej. hursomhelst så är julen den aboslut mysigaste tiden på året. alla är glada och livet leker. för tillfället.

dance

ska strax kila iväg och dansa. sista tisdags träningen innan uppvisningen nästa helg :) längtar sååå till den.

            
                                  dansuppvisning våren 08

25/11

jag vet att det inte är särskillt kul att läsa vad jag gör om dagarna. många vill hellre läsa om tankar och funderingar. problemet är att jag har sjukt svårt att då ner mina tankar och funderingar på papper.( sen tror jag inte att jag har särskilt roliga sådanna heller. just nu tänkar jag bara på skolan. och då menar jag bara. men det har jag redan berättat om så jag ska inte ta upp mitt klagande igen.) och eftersom jag inte kan skriva ner det, så blir jag väl en vanlig ganska tråkig bloggtjej som skriver om mitt liv. iaf tills dess att jag har lärt mig skriva ner det som jag kankse egentligen vill.
så ursäkta gott folk, att ni inte får läsa en så rolig blogg just nu, men en dag kankse den blir roligare :)
puss på er.

.

kom precis hem från skolan. vi fick sluta 2 idag vilket var väldigt skönt. det enda som gjordes i skolan var att se på en film. en otroligt tråkig film som var inspelad på 60-talet och varrierade mellan färg och svartvit bild hela tiden. den handlade om en killar på internatskola, och en av de ville sticka ut mer och började skjuta på folk. den hette if och jag rekomenderar den inte :)
ska snart iväg och jobba, vilket jag inte har gjort på väldigt länge. så det ska bli bra, tjäna lite extra pengar nu innan jul.
hare bra, sverige!
       
                mina skor jag köpte i japan var ju perfekta för detta väder

måndag och snöstorm

tjenixen.
ska strax börja röra mig mot skolan och vår temavecka. vi ska ju då som sagt arbeta med kriminologi och rika in oss på olika skolbeskjutningar. tex det där som hände i finland, när en eliv börja skjuta på skolan, sånt är det vi ska jobba med. det betyder att vi inte kommer ha några andra lektioner, fatta vad skönt ?
undrar bara hur jag ska kunna komma till skolan i detta snöväder. det blåser och stora snöflingor dalar ner hela tiden. visst är det fint, men inte alltid kul. jaja man ska inte klaga, det visar ju bara att det snart är jul. bara en månad kvar...
<3

       

har man tråkigt så har man

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[  ] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov


DÖDEN

[  ] Jag är rädd för att dö.
[  ] Jag hatar begravningar.
[  ] Jag har sett någon dö.
[/] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon som jag kände har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[  ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[x] Jag äger något från H&M.
[  ] Jag samlar på serietidningar.
[  ] Jag äger något från Benetton.
[  ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[  ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[  ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[  ] Jag ser på nyheterna.
[  ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[  ] Jag är en morgonperson.
[  ] Jag betalade för min rington.
[  ] Jag är petig med grammatik.
[  ] Jag är en sportfanatiker.
[x Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[  ] Jag är bra på att baka.
[  ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[  ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[  ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[x] Jag äter snabbmat varje vecka.
[/] Jag är bra på matematik.
[  ] Jag tror på spöken.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[/] Jag är väldigt kittlig.
[  ] Jag älskar mörk choklad.
[  ] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[  ] Jag är bra på att minnas namn.
[x Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv

HÄLSA
[  ] Jag föddes med en sjukdom.
[  ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[  ] Mina visdomständer har tagits bort.
[  ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.


RESANDE

[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[  ] Jag har varit i Ryssland.
[  ] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i Japan.
[  ] Jag har varit i USA.
[x] Jag har varit i Afrika.
[x] Jag har varit i Asien.


UTSEENDE
[  ] Jag är kortare än 170cm.
[x] Jag tycker att jag är ful(ibland)
[  ] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[  ] Jag har en tatuering.
[  ] Jag är osäker över mitt utseende.
[  ] Jag har haft/har tandställning.
[  ] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar.
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[/] Jag har fräknar 


FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[  ] Jag har rymt hemifrån.
[  ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[  ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[  ] Jag har barn.
[  ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[  ] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[  ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[  ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[  ] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[  ] Jag har pissat på mej av skratt.
[  ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[  ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats


söndag s.ka vilodagen

jaa då var det söndag igen då. veckorna går ju bara fortare och fortare, eller det är iaf så det känns.
hela helgen har varit ganska lugn, i fredags var jag ju hos sara hela kvällen och vi kom i säng så tidigt som halv 11. kändes väldigt skönt. igår gjorde jag inte heller särskilt mkt dåra. på kvällen träffade jag och sara cassandra och jenny, och vi drog hem till adam. satt där och chillade ett tag tills dom var tvugna att dra hem. då drog jag och sara med till ett annat ställe i segeltorp. var där nån timme sedan började vi röra oss hemmåt mot sara. självklart missar vi bussen och får sitta och vänta en halvtimme på en buss där vi åker två stationer. onödigt eller vadå? plus att från stationen fick vi endå gå minst en klvart för att ens komma hem till henne. men men sånt är livet.
igår när jag skulle sova låg jag och tänkte på hur lång tid av sitt liv som går ut på att åka hem.  det måste ju i slutändan bli jävligt lång tid? men och andra sidan, vem orkar ens lägga ner en tanke på det.
nej nu ska jag fortsätta njuta av sista tiden på denna söndag, och så ska jag börja längta till nästa helg. och kankse en aning till jullovet också?
ciaaao


lördag

halloj gottfolk
idag har varit en sån där ren chilldag. har inte gjort ett skit förutom att dansa. så skööönt! och inget plugg heller. vi har ju temavecka nästa vecka vilket gör att vi inte kommer ha några vanliga lektioner. vi ska ju bara jobba med kriminologi, vilket ska bli väldigt skönt.
spanska provet i fredags gick prima, typ det enda provet hittils som har gått bra...
har kommit på att en g här är typ som en vg i grundskolan. det är så sjukt mkt svårare nu. men men så ska det väl vara antar jag.
ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, jag får ta kvällen som den kommer. kan ju faktist vara skönt att bara vara hemma, men eftersom jag var det igår är jag endå lite sugen på att dra ut nångonstans. men som sagt vi får se vart kvällen leder.
nu ska jag äta suuushi, få tillbaka den där japankänslan. haha
pusselipuss

20/11

igår var det prick en månad kvar tills det är jullov, och HALVA ettan har gått ! det går ju sjukt fort asså det känns knappt som man har hunnit börja skolan.
dagen var ganska seg, iaf fram till lunch. har bara spenska sen en håltimme på typ 1,5 timme innan vi har matte. kul dag va ? dagen slutar ju med 2 timmars samhällskunskap, kan det bli segare?
nu ska jag plugga lite spanska eftersom jag har prov imorrn. ni får hålla tummarna för mig att det ska gå bra imorrn.
senare ikväll ska jag åka iväg och dansa.
min syster tyckte att vi skulle köpa princess tårta och äta ikväll. jag visste inte varför och fråga om det var något vi fira. då sa mamma att vi faktist borde fira. vadå tänkte jag. då visade det sig att pappa och mamma hade 20 års dag igår !! herregud 20 år dom börjar ju bli gamla... haha nejdå. så ja, ikväll ska vi väl äta lite tårta innan dansen. perfekt då hinner jag bränna bort tårtbiten när jag dansar :)
nä nu ska jag plugga, hare bra <3

blont?

              borde jag färga håret blont igen ?
               

onsdag

ska strax börja röra mig mot skolan. på mentorstiden idag ska vi få veta våra lägesrapporter, hmm? undrar hur det kommer gå.
efter skolan ska som jag sa förut, jag och sara gå (!) till simhallen och träningssimma. gaad är vi duktiga eller? jajamensan ! efter det ska vi hem till sara och äta lite middag innan vi ska bege oss in mot globen. där jag jag och sara med våra mammor gå på någon sorts konsert. vet inte riktigt vad för konsert det är men det står typ the show of christmas 2008 på biljetten så ja, nåt sånt är det väl antagligen. vi gör det mest för våra mammors skull, plus att ibland behöver man faktist tid att umgås med sin mamma. just nu blir det inte mkt tid att umgås med familjen överhuvud taget.
jaja, jag skriver väl imorrn om hur det var .
idag kommer sjuklingarna sofi och frida tillbaka till skolan också, wihuuu
ciao <3

blondiner i själen?

ibland tror jag att både jag och sara är riktiga blondiner i själen.  vi gick och pratde om att de i ryssland ofta bär pälskläder eftersom det är så kallt där på vintern.

sara- ja men asså det är ju inte så konstigt att dom har det i serbien, där måste dom ju ha det.
hanna - va varför måste dom ha det där?
sara- ja men det är ju det där kalla stället i ryssland där om man spottar så hinner det frysa innan det landar.
hanna- meh nej serbien är ett land, du menar typ karibien.

asså kan man bli mer dumförklarade än så? så jävla pinsamt sagt av båda oss.

          
                                       jag & sara i tunisien, saknar sååå

17/11

första skoldagen den här veckan avklarad! känns väldigt skönt och dagen har rullat på som vanligt. ringde sofi imorse när jag var på väg till skolan och jag tror jag aldrig har hört en så hes människa. haha helt sjukt. hon hade blivit det efter fridas firande, och ja vem var inte hes? vi skrek och sjöng som galningar hela bunten. hur som helst, hade bara 4 lektioner idag och nu sitter jag alltså här. ska nog ta det lugnt idag och försöka bli av med en del av min ständiga stress...
jag och sara brukar prata mycket om det här med träning. om vi slutar dansa vad skulle vi göra istället osv osv. en sak har vi bestämt oss för att göra och det är att börja simma en gång i veckan. alltså inte börja i någon sorts simgrupp utan bara efter skolan gå till simhallen (som ligger väldigt nära skolan) och köra några längder. det borde ju vara hur bra som helst ? inte för att jag tror att vi tränar för lite, eftersom vi dansar 3 gånger i veckan plus idrottslektionerna i skolan, men endå. det är alltid bra att träna och man känner sig ju himlans duktig efter, så onsdag nästa! då jävlar blir det simning ;)

nu är det inte långt kvar till jullovet, gaaah jag längtar så jag blir tokig.

söndag

sitter och tar det lugnt vid datan. har precis kollat igenom spanskan som kommer på provet och det verkar som jag kan det mesta. lite kul med snö idag va? nu är vintern verkligen på väg, vilket har märkts ganska länge på kylan.
igår firade vi ju alltså frida. jag kom dit vid 6 tillsammans med lisa, sara , sofi och deras kompis björck. när alla hade kommit öppna hon presenterna som av oss bestod av olika nagelkitt. det var allt från negelförstärkning, nagellack och nagellacksborttagning mm. det verkade iaf som att hon gillade det. efter det åt vi då det här som hette sesam pippi. det var kyckling med nudlar och avokado och mango. riktigt gott faktist. till efterrätt fick vi kladdkaka som tog slut väääldigt snabbt. ni vet ju, tjejer kan äta dom också! vi visste inte riktigt vart kvällen skulle leda och vi valde mellan att ta dit lite folk eller åka iväg. eftersom det inte fanns något bra ställe att åka till i närheten och fridas mamma skulle komma hem vid 12, bestämde vi oss för att åka till vårberg, eller iaf en del av oss. där var det rätt mkt folk och kvällen slutade faktist lyckad. inget akutenbesök den här gången iallafall ;) haha
ska snart iväg och ha en extra dansträning, hur det nu ska gå med min väldiga träningsverk i magen! jaja, ha det bra alla

              
                                                              jag & sofi hos frida
               
                                                                dans på g ?
              
                                                födelsedags-frida
               


fira frida

tjolahopp.
det var hur skönt som helst att bara ta det lugnt igår med tjejerna måste jag bara säga!
idag ska vi ju då fira frida eftersom hon fyllde 16 för ett tag sen. det ska bli riktigt kul och vi ska bli bjudna på nåt jag aldrig har ätit förut. det hette typ sesam pippi eller något? frida säger iaf att det är väldigt gott så jag får väl lita på henne...
nu vid 11 ska jag åka iväg och dansa. vi skulle mest träna koreografi idag så det ska bli kul!. hade förresten världens jävla styrkepass igår, det var hur jobbigt som helst. om vi gjorde det vraje gång skulle vi väl alla se ut som body builders sen haha. nej då.
innan vi ska till frida ska jag möta upp lisa och sara, så ska vi åka tillsammans.
jag hinner nog inte skriva mer idag, men ni får ha en liak bra dag som jag kommer ha. ciao <3

freeedag

såååå nu är äntligen denna skolvecka slut och jag har hela helgen framför mig vilket känns helt underbart. känns verkligen som jag behöver vila upp mig nu.
hade geografiprov idag och det gick helt okej. trodde att det skulle gå sämre men jag klara mig nog :)
efter skolan gick jag och sofi runt lite i centrum för att köpa present till frida som vi ska fira imorgon. vad vi köpte kan jag inte säga än... men det blev nog en bra present, hoppas att hon tycker det också bara.
ikväll har jag först dans, sen ska jag och några bruds hem till sofi och ha chillkväll. vi skulle egentligen gått på bio och sett high school musical 3 men det verkar som att den mest är till för små barn eftersom sista bion gick 6, så ja, jag fick uppdraget att ta med 1an och 2an som vi ska titta på istället. ska bli riktigt skönt och mysigt att bara sitta där i mjukis och titta på film och umgås med mina underbara vänner.

       
           hittade den här fina bilden på frida, sara och sofi från saras firande

gaaah

det här är en av den stressigaste perioden av mitt liv. helt plötsligt kommer allt på en gång! skola skola och åter igen skola. det är liksom det mitt liv går ut på. så sjukt stressande. alla lärare verkar tro att vi bara läser just deras ämne, vilket gör att de kan ge oss prov på hur många sidor som helst. inser dom inte att vi också är människor? dom verkar se oss som robotar som nöter in deras ämne i huvudet. man hinner inte med ett skit utanför skolan, hela tiden går man runt och oroar sig för hur provet ska gå, och det kan jag lova inte är kul. så här sa min mamma till mig för några dagar sen: "du borde också få känna känslan av att du nångång kan allt till ett prov, att du känner dig helt färdig pluggad" och hon har fanmig rätt. varför har jag aldrig känt den känslan ? jo för att man hinner aldrig innan man måste börja plugga på nästa ämne. jag tror jag dör på den här stressen. hade jag vetat att det var sån stress och sånt tempo på den här linjen hade jag aldrig valt den. jag trodde jag skulle klara allt men nu vet jag inte längre. just nu vill jag bara ha jullov. ett jullov där jag kan koppla från allt i skolan och bara njuta av dagen. det längtar jag till!

torsdag

ska snart börja röra mig till skolan, och lektionen i spanska...

polismuséet

idag var vi på polismuséet på djurgår´n med skolan. det var en guide tur på en timme där han pratade om olika uniformer och olika brott mm. det var väl inte det roligaste jag har varit med om precis men hellre det än en vanlig skoldag. vi skulle samlas där typ 11, så jag åkte till fruängen och mötte lisa innan så åkte vi in tillsammans. dagen sluta typ  12, eller aa den sluta ju inte för mig. jag och några till i min klass var tvugna att åka tillbaka till skolan och skriva svenska uppsats. vi hade tre timmar på oss, men så lång tid behövde inte jag. vi fick välja mellan 10 olika rubriker och jag valde "en person som betyder mycket för mig" ni kan kankse gissa vem jag skrev om ?
hur som helst, jag har fortfarande inte kommit in i den svenska tiden. hur lång tid ska det ta ? vakna 5 imorse , börjar bli lite smått irriterade över att jag vaknar så tidigt.
nej, nu ska jag göra det mitt liv typ går ut på, plugga. hoppas ni får en roligare kväll än mig . ciao

.

är stressad, trött och förvirrad.

11/11

då var det tisdag, bara tre dagar kvar tills helgen då vi ska fira frida :) jävligt dålig väder ute måste jag säga!
hade kiminologiprov idag, som gick helt okej. har ju inte varit med på någon av dom lektionerna eftersom jag var borta då, men provet var bara två "tänka själv" frågor. skrev 4 A4 så jag hoppas det räcker... nu gäller det bara att klara geografi provet på fredag så kan jag känna mig riktigt stolt.
efter skolan gick jag och sara till castello (där vi typ är stammisar) och fika. vad är bättre än en chai-latte och en bra vän en dag som denna? nothing!
btw, det blev inget jobb igår. kände att jag behövde tiden för att plugga istället. det gick väl sådär, eftersom jag somna kl 6 igår kväll. har fortfarande inte kommit in i rätt tid än, vilket är lite jobbigt. jag får se till att hålla mig vaken till dansen ikväll , plus att jag får ju inte missa despan heller!
jaja, nu ska jag försöka plugga lite , ha det bra alla <3

måndag, igen

det bästa med att vara i fel dygnstid är att när man ska till skolan är man helt pigg, eftersom man vaknar av sig själv vääldigt tidigt. idag börjar jag 9.20 men eftersom jag vakna runt 3 i natt så har jag redan hunnit äta frukost, duscha och klätt på mig fast klockan bara är 7. 
btw, jag är faktist lite vad ska man säga , orolig över att komma tillbaka till skolan. jag vet ju inte riktigt vad jag har missat, och denna vecka kommer två prov , där jag har haft typ en lektion. det känns hur jobbigt som helst. inte nog med det, jag missade ju spanska prov och data tenta när jag var borta så det kommer också behöva göras antingen den här veckan eller nästa. så sjukt stressigt, och det känns som att jag inte behöver mer stress i mitt liv just nu! men det bästa med att komma tillbaka är ju att träffa alla mina goa vänner. ska bli hur kul som helst, jag har verkligen längtat ihjäl mig efter dom...
efter skolan ska jag jobba, men jag får se hur det blir, eftersom vi ska ha prov imorrn och jag inte har haft ngt att plugga på.
jaja vi hööörs


tråkig dag

1 vad heter du? hanna
2 vad skulle du vilja heta om du fick välja själv? öm , vet inte
3 vilket andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? vet inte vad de tänkte, men de gav mig maria
4 vilket sjärntecken är du? vädur
5 vilken årgång är du? 1992
6 vart bor du? huddinge
7 bott utomlands? nope
8 flyttat antal gånger? två gånger
9 vart skulle du vilja bo? tokyo
10 vilken skolklass? smbe08b
11 vad vill du bli när du blir äldre? vet inte riktigt

UTSEENDE
1 hur lång är du?
ca 170
2 hårfärg och frisyr? färgat brunt långt hår
3 ögonfärg? blå
4 mest nöjd med? vet inte
5 minst nöjd med? min NÄSA!
6 skostorlek? 37,38
7 glasögon? nej
8 har du några piercingar/tatueringar? navelpiercing

FAVORITER
1 filmer?
a walk to remember
2 låtar? mååånga
3 årstider? sommar
4 mat/dryck? olika
5 djur? vet inte
6 färg? beror på
7 parfym? massa olika
8 tv-program? desperate housewives
9  ämne i skolan? brukade va musik, men det har jag inte längre så
10 sysselsättning? dansen, och umgås

KLÄDER
1 vad använder du just nu för jacka?
typ svart höst jacka
2 vad använder du just nu för skor? höstskor?
3 favoritfärg på kläder? svart,grå,vit
4 favoritmaterial på kläder? haha spelar ingen roll
5 vilka kläder skulle du vilja ha just nu? en grå kofta
6 favoritaffärer? H&M, gina tricot, zara
7 för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? olika

BLANDAT
1 vad heter din morfar?
hasse
2 vad har du i din:
a, jackficka just nu? busskort, pengar, mm
b, jobbväska just nu? har ingen jobbväska
c, handväska eller liknande just nu? allt möjligt, spegel, handkräm, plånbok mm
3 vad är du beroende av? datan, mobil och vänner
4 vilket land kommer du ifrån? sverige
5 vilka länder har du varit i? grekland, spanien, bulgarien, finland, danmark, estland, tunisien, japan, norge
6 vad tror du på? öm?
7vilken sorts lipsyl använder du? nivea
8 vilken religon tillhör du? kristna
9 vad köpte du senast? kläder i tokyo
10 har du något husdjur? kanin och fiskar


 

äntligen hemma

yes, då var vi hemma då. haha klockan är typ 6, och jag är hur pigg som helst! var länge sen man vakande så här tidigt.. för mig är ju klockan runt 14.00 så det kankse inte är så konstigt att jag är pigg. igår landa vi på arlanda typ 5, och det första jag gjordre var att ringa min älskade vän sara. det var hur kul som helst att få höra henne igen. det första jag gjorde när jag kom hem var att gå hem till sara också. eller hon typ tvingade mig att komma hem till henne, fast jag var hur trött som helst. så ja, vi satt där och kolla lite idol. halv 10 somnade jag helt död, och som sagt nu är jag verkligen piggelin!
idag ska jag dansa vid 11. känns hur skönt som helst att äntligen få träna igen! var ju endå nästan tre veckor sen. efter det antar jag att jag ska packa upp allt som är mitt, och senare ikväll får jag se vad som händer. pratade med sofi igår, och vi får se om vi kankse hittar något att göra :)
jaja, ha en bra morrgon alla, när ni nu vaknar :) <3


lugn dag

tjohooo.
idag är sista hela dagen här. imorgon åker vi alltså hem till sverige igen. känns både kul och tråkigt. det har varit så himla häftigt att få vara här och se allt som är så annurlunda mot sverige, men samtidigt är det skönt att få komma hem till vardagen. vårt plan går från osaka runt 12 imorgon om jag har förstått rätt. vi kommer att landa i sverige runt 17.00, och då ska jag försöka träffa sara om jag orkar.
idag tar vi det mest lugnt, eller iaf jag. resten av familjen är i ett köpcenter just nu, mina kusiner är i skolan, och min moster är och handlar mat. det här är första gången jag är helt sälv under den här resan. väldigt skönt faktist!
ikväll ska vi äta middag på den resturang som vi åt på i början, eftersom pappa gillade den så mkt. eller aa, jag gillade den också, fanns hur god mat som helst.
mitt pluggande här i japan som jag har tjatat om så mkt har inte funkat så jätte bra. jag har gjort alldeles för lite! men man hinner inte. vi gör ju saker på dagarna, och man orkar inte sitta och plugga vid nio på kvällen. men men jag ska försöka komma ikapp. förresten, någon som vet när vi har geografiprov ? vore jätte bra om jag fick veta så jag vet hur mkt jag behöver plugga på planet^^
jaja, jag tror inte jag hinner skriva imorgon eftersom vi bli hämtade med taxi väldigt tidigt. men jag lovar att skriva när jag kommer hem sen!
hoppas alla har haft det lika bra som jag, hejsvejs


tokyobilder

på väg till tokyo det är härifrån emostilen kommer, kanske syns? självklart finns sverige även här :D inne på disney sea på disneyvid aladin-land typ mmmmums skalbagge (?) på disney

till kyoto

hejsan svejsan.
dagen borjade inte riktigt sa bra som  vi hade tankt. det borjade med att vi trodde att vi fick ha vart rum till 11 men nejda 10 var vi tvungna att lamna rummet, och kl 10 satt vi nere vid frukosten. lyckat verkligen.
idag ska vi nog strosa runt lite har runt dar vi bor. mina paron ville aka till en annan del av tokyo men jag tror att jag har lyckats overtala dom attstanna har. sen ikvall eller eftermiddag iaf ska vi tillbaka till kyoto till mina kusiner.

igar var vi ju pa disney sea och det var val helt okej. kanske inte jatte kul for mig men for min 10 ariga syster var det kul.
vi akte lite atraktioner och sant, maste saga att de lyckas  mkt battre har med sant an de pa gronan!

nu maste jag kila、 byyye <3

tokyo

ska strx ut och ata middag. har shoppat lite idag vilket ar ett maste om man aker hit. jag kopte bland annat en troja, orhangen och piercingsmycken. dom har verkligen allt har. jag har helt arligt blivit kar i den har staden! den ar helt underbar, trots alla 12 miljoner manniskor. imorgon ska vi aka till disney sea om det ar bra vader. vi far  se om det blir kul, jag hoppas det. jag skriver mer imorrn kankse for det jag dampar pa det har tagentbordet eftersom jag rakar gora japantecken hela tiden. see you
葉でtばst - ha det bast


tokyo, here we come!

nu är kl åtta på morgonen här, och vi ska strax ta bussen ner till kyoto station. där ifrån ska vi ta ett snabbtåg shinkansen som går i ca 300 km/h. vi kommer bo på ett hotell mitt i tokyo. jag vet inte om det kommer finnas någon dator på hotellet som man kan låna, men jag ska försöka hitta en!
vi ska iaf titta på lite olika saker, och gå på Disney Sea. vi ska ju bara sova där tre nätter, för sedan ska vi tillbaka hit till kyoto. ni får ha det super bra där hemma i kalla sverige.
och GRATTIS till min älskade vän frida som fyller 16 imorrn, kommer nog inte hinna gratta dig då:)
byee <3


nagahama

har precis kommit hem från nagahama, en lite ort eller vad man ska kalla det här i Japan. vi tog tåget dit igår vid 12,och var där vid ungefär halv 2. där åt vi på en känd resturang, som jag inte kommer ihåg namnet på. de sververade rätten mamma & barn som var en rätt med ris, kyckling och ägg. lite kul är namnet faktist. efter det gick vi till vårat hotell som var ett riktigt japanskt hotell men madrasser på golvet som sängar och låga bord. var helt okej, men det kändes lite som att man var i en gillestuga. där serverades middag och efter middagen hade vi chansen att bada i sånt där jätte varmt vatten. något som jag inte gjorde men som några av oss gjorde.
kl 8.30 blev vi serverade frukost. de vuxna  fick riktig japansk frukost som består av bland annat ris, räkor och fisk. låter inte så där jätte lockande att äta till frukost tycker jag, så vi andra fick flingor och mjölk :) efter det gick vi ut lite där i "byn" och sedan åkte vi hem.
resten av dagen ska vi typ packa lite eftersom vi åker till Tokyo imorgon, och jag ska försöka plugga lite. middag tror jag vi ska äta ute.
vår lunch idag var förresten väldigt intressant. donken-mat.
men men, jag vet inte om jag hinner skriva imorgon eftersom vi som sagt åker tidigt till Tokyo, men jag ska försöka. annars hörs vi om några dagar, ciaaao

våra sköna sängar jag borde vinna pris för  kära släkt med kimonos detta äter man till frukost i japan mysigt va?

RSS 2.0