30 november

lång dag idag. åkte ut och övningskörde vid 9 imorse med papput. åkte till skolan strax efter 11 och jobbade med projekterbetet till 3. till castello för att plugga natur, vilket gick ganska dåligt. blev inte mycket naturplugg men en god fika i alla fall! runt i centrum för att titta på eventuella julklappar, samma ångest varje år..
nu är jag i alla fall hemma och ska snart försöka sätta mig med naturboken igen.
så himla mycket plugg just nu. min hjärna rasar samman snart

29 november

halloj.
nu har projektveckan dragit igång vilket betyder att vi får bestämma dagarna själva helt och hållet. började dock 9 idag eftersom vi var tvungna till det.
åkte med en i min klass in till stan vid 1, för att prata med en studentfirma om flak. nu är det bokat och klart och det känns jätte skönt! har varit så himla mycket strul om det, men nu äntligen är det klart.
hörs senare, gottfolk


28 november

och det är första advent!

gårdagens kväll spenderades som sagt hos niclas och jag hade riktigt roligt. vann beerpong två gånger av två, grym eller vadå?! ;) kom hem vid 2 tiden, och somna på en gång. idag skulle jag egentligen haft "pluggdag" med lina men vi kör det imorgon istället. så ska istället ta det lugnt hela dagen. skönt!


27 november

god kväll på er!
har inte hunnit blogga idag förrän nu. var på julmarknad plus lite annat med mamma och mormor, och sen hem för att laga pannkakor. duschat och nu fixat mig och ska strax bege mig till niclas som har fyllt 18.
vi hörs imorrn gottfolk

-

högst upp på min önskelista 
- få ett bättre liv

önskelista

detta står på min önskelista än så länge:

 - thomas sabo armband
 - plattång
 - silkesdroppar
 - parfym
 - säng

hoppas att jag varit tillräckligt snäll i år för att få det jag vill ha hihi

25 november

lönedag för dom flesta, vanlig dag för mig. vanlig skoldag för mig. ganska långtråkig dag. kall dag med mycket snö och blåst.
skönt att vara hemma nu i alla fall. ska skicka in en svenska uppgift strax och sedan börja med en dramauppgift. har mycket plugg framför mig den närmaste tiden och det ogillas starkt. typiskt lärare, lägga in allting innan jullovet så man bombaderas av plugg sista tiden av terminen.
kom och tänka på att detta är min sista hösttermin under gymnasiet. känns lite konstigt när man tänker på det. skönt, men samtidigt så skrämmande. har ångest för studenten. eller inte studenten utan det som kommer efter studenten. skolan som har varit så självklar i 12 år, kommer inte längre vara självklar. jaja, lite tid är det ju i alla fall fram tills studenten.

efter en lång dag

herregud, är mitt enda ord om detta väder. snöstorm. inte kul.
har varit allmänt seg idag, både i skolan och på jobbet. har känt för att gå hem och sova hela dagen men självklart gjorde jag inte det.
köpte en vit och en svart eyeliner efter skolan, samt ett par trosor. kände att jag var värd det av någon anledning. en anledning jag inte vet.
nu ska jag krypa ner i soffan, läsa klart doktor glas och titta på teve.


24 november

då är det snart dags att börja röra sig hemifrån. ska till UM först, och sen till skolan såklart. projektarbete står på schemat och där finns det mycket att göra. jobb 16.00-17.30 sen, äntligen hemgång.
skriver när jag kommer hem igen. hejsvej

en nystart behövs

känns som att jag måste börja ta tag i mitt liv mer, och ha mer kontroll. tänkte köpa klippkort på friskis, eftersom att komma igång med träningen är ett måste. en smal trimmad kropp är snyggast, så det får väl bli målat för beach 2011 antar jag. allt mitt småätande måste få ett stopp och samma sak gäller allt småskit jag handlar hela tiden. måste få mer kontroll över min ekonomi. (den lilla jag har)
öppnade ett nytt sparkonto idag via min internetbank, så nu kan jag lätt föra över pengar till det. dessa pengar ska gå till en resa näsa sommar är det tänkt. dessutom är det alltid bra att ha en liten summa pengar sparat om man någongång skulle behöva det.
2011 ska jag verkligen starta ett nytt liv!

23 november

tjena
skola idag, som vanligt. hade hörprov på engelskan, naturkunskap och pedagogiskt ledarskap. var en ganska lugn dag faktiskt. åkte in till stan i snöstormen och träffade jenny, sara och ida som jag inte har träffat på jätte länge. var myspys, vi satt och fika och snacka massa skit.
nu är jag hemma igen, och tar det lugnt. ska läsa lite doktor glas strax, är nämligen bokdiskussion på torsdag.


22 november

och det är som sagt resursdag. har tillbringat dagen i soffan och inte gjort ett skit. väldigt skönt faktiskt. ska väl fortsätta ligga här resten av kvällen också, antar jag.

 



21 november

heeejsan.
söndag idag, men ingen skola imorgon. skönt! har resursdag imorgon så det blir bara en fyra dagars vecka.
idag har jag mest kört bil faktiskt. hade körlektion med min granne som är körskolelärare, och sen har jag kört lite fram och tillbaka med pappa. åkte också och titta på min systers handbollsmatch. mer än så har jag nog inte gjort idag..
ointressant inlägg men whatever

20 november

haalloooj.
dagen efter och kan väl inte säga annat än att jag mår som jag förtjänar. dock förstår jag inte varför man ska behöva må dåligt en hel dag, för att kunna ha kul en kväll. alkoholens nackdelar i guess..
har i alla fall tillbringat hela min värdefulla dag i soffan och det ångrar jag inte en sekund. om en stund kommer nog resten av familjen hem med maat till mig, dom sitter nämligen på restaurang just nu. (jo, jag blev medbjuden men är som sagt levande död)
lina fråga om jag vill på en liten inflyttningsfest ikväll så får se om jag gör det, men just nu lutar det åt att stanna hemma, i min underbara soffa

nu drar jag på lokaaaaalfest




19 november

då var man hemma från saco-mässan och herregud säger jag bara. finns så sjukt mycket att välja på, och för varje monter jag såg så kom jag på att det var det jag ville bli. fick med mig en del broschyrer hem så ska väl kolla igenom dom någon vacker dag.
har suttit och skrivit en svenskauppgift. "tycker du att en människa har rätt att bestämma över en annan människas liv och död" - en koppling till en bok vi håller på och läser. mitt svar på den frågan är såklart nej.
tänkte damma av mitt rum litegrann snart om jag lyckas samla ork till det, och sen blir dte väl att börja tagga till lokalfest ikväll. naaaajs

-


18 november, som sagt

jaha då var även denna dag snart över, och det känns bra. har varit en lång och ja lite annorlunda dag faktiskt.
imorgon är det ingen skola eftersom det är saco-mässan eller vad den nu heter. alltså ungefär som gymnasiemänssan fast denna gång med högskolor och universitet. har ju inte tänkt att börja plugga nu till höst, men ska absolut plugga vidare i framtiden så tror detta kan vara bra. tänkte åka in dit vid 10, så man får lite sovmorgon i alla fall :)


saknar värmen, stämningen och hela resan. kos 2010


18 november

godmorgon!
har precis duschat och ska strax börja fixa mig inför skolan. börjar 9.30 idaaaag.
ja, mer hade jag nog inte att säga haha. hejsvej

16 november

godkvällers.
har varit en lång och stessig dag. började 8 imorse, har haft läsförståelseprov i engelska c, dubbellektion i naturkunskap och en diskussion om studentflaket. inte nog med det har jag pluggat teori och är nu så trött att jag skulle vilja lägga mig och sova på en gång. faaast det går ju inte.
imorgon är det skrivdelen i svenska nationella. 5 timmars skrivande. fyfan är det minsta jag kan säga om det. men men, bara att göra skiten, har ju inte direkt nåt val.


galaxy bokat

då var min andra kryssning som 18åring bokad. åkte ju 3 dagar efter jag fyllde 18 sist och nu är det dags igen, fast denna gång då både emelie, lina och sara har blivit 18. hääärligt! sara fick ju det i 18års present av oss så nu är den bokad. blir 29-30 december, så hoppas många ungdomar åker då ;)



15 november

hejsan.
kort dag i skolan som vanligt på måndagar, riktigt skönt. dock är det ett jävla skitväder ute, har ju regnat hela dagen, inte skönt.
nu ska jag åter igen sätta mig med körkortsteorin, börjar faktiskt kunna det mesta nu, yeeey.

when you try your best but you don't succeed


bildbomb från tokyo

                       
bilder från peking kommer senare

14 november

fördelar med att vara jetlaggad - man kan utnyttja dagen på ett bättre sätt eftersom mindre tid går åt till sömn...
vaknade vid sju imorse helt pigg. frågan är då, vad gör man klockan sju på morgonen en söndag? jo, man gör sånt man annars inte skulle gjort. har legat och läst doktor glas ett tag och gjort ett övningsteoriprov för körkortet. nu tänkte jag repetera lite teori, eftersom jag redan gått igenom hela teoriboken. duktigt av mig.
blir väl att hoppa in i duschen om ett tag och sen ska jag övningsköra. v i l l  h a  k ö r k o r t !


13 november

blev en lyckad & olyckad kväll igår, mer säger jag inte.
vaknade för ett litet tag sen, och har bara ätit frulle. idag blir det en lugn dag, läsa lite svenskbok, städa lite smått på mitt rum och ikväll beger mig jag plus min familj hem till sara för middag där. alltid något i alla fall!
vi hörs seeenare. pussss

12 november

äntligen är det fredag, och som jag har längtat!
hade både svenska nationella tal idag och engelska redovisning och båda gick helt okej som tur är! gick lite tidigare från min sista lektion datamusik för att nu hinna fixa mig inför ikväll. frida ska firas med middag och lite drinkar hemma hos henne innan vi drar oss in mot stan och krogen! it will be aaawesome. hoppar bara att jag orkar hålla mig vaken ett tag, somnade nämligen i soffan klockan 6 igår.. inte okej men får helt enkelt se till att hålla mig vaken!
inviger en av mina nya kavajer som jag köpte i tokyo idag hih.


11 november

godmorgon sverige!
har varit vaken sen 5, lite segt men skönt att för en gångs skull vara pigg till skolan. har hunnit äta, duscha, läsa den otroligt roliga doktor glas, och lite andra meningslösa saker. nu har jag precis smetat på trind på naglarna som tydligen ska förstärka dom, vilket mina naglar behöver. hoppas att detta medel hjälper, såna här brukar ju inte fungera men nu får jag lita på mina vänner.
ska gå till skolan om lite drygt en timme och på dagens schema står det sociologi, dubbellektion i drama och sist men inte minst naturkunskap. ganska chill dag faktiskt. hör av mig när jag kommer hem igen, och då lovar jag att skriva om mina dagar i kina.

   
    jag, syster och pappa i ginza, tokyo


10 november

hejsan.
är fortfarande inte riktigt inne i sveriges dygnsrytm vilket märks. somnade ju tidigt igår och vaknade vid 4 inatt. lite halvsegt, dock lyckades jag somna om efter ett tag.
idag har varit en riktigt lång och stressig dag. skola från 10 till halv 4, och sen jobb. efter jobbet har jag suttit och pluggat ända tills nu. svenskatal, nationella på fredag så det är väl bara att nöta in.
nu ska jag kolla paradise hotel, sen sova snart.
puusss

jag checkar ut - godnatt!

nä, blir ett inlägg imorgon istället för nu måste jag sova. har en lång dag framför mig imorgon och ögonlocken orkar inte hålla sig uppe längre. vi hörs imorrn, gottfolk!


syster & jag på kinesiska muren


9 november

hej hooopppp. nu är jag hemma från asienresan! eller kom egentligen hem igår men orkade inte skriva ett inlägg då. kommer skriva ett inlägg om dagarna i kina idag eller imorgon, och lägga in bilder såklart. men är så sjukt trött just nu. klockan är ju som 12 på natten för mig just nu. måste hålla mig vaken....
hörs sen

4 november

godmorgon på er där hemma. antar att ni brörjar vakna lite smått nu?
här är klockan redan snart 7 (på kvällen alltså) så vi ska snart äta middag. idag var vi i Ginza, tydligen ett av världesn dyraste ställen både när det gäller affärer och bostäder, vilket märktes. vart man än gick fanns affärer som Prada, Armani, Gucci, Rolex osv. lite föööör dyrt för mig, men det var kul att titta i. mitt i allt dyrt fanns en H&M affär, tur att det fanns någoting i min prisklass höhö. köpte ingenting där, men köpte däremot en klänning och en tröja på forever21 som nu har blivit min favoritaffär ;)
efter Ginzabesöket åkte jag och min syster tillbaka hit, för att sedan gå till mina kusiners skola TIS, tokyo international school för att se när den älsta hade volleybollmatch. lite kul faktiskt.
strax är det som sagt middag som gäller, den sista middagen i Japan. tidigt imorgon åker vi vidare till Peking där vi ska vara tills på måndag. vet inte om jag kommer ha någon tillgång till dator där, men det hoppas jag!
hare bra, gottfolk :D

2 november

goddagens.
hann inte blogga igår, och jag bryter äve mitt löfte om att lägga in bilder. är så komplicerat, förstår inte hur jag ska få in dom, men en vacker dag kanske det går.
igår var vi i harajuku och shibuya, sevärdigheter och shopping. kom hem med 3-4 påsar fulla med kläder och smycken. det gillar man ju gaaaanska mycket. dock är det inte speciellt mycket billigare här än i sverige, bara en del saker som tex converse (vilket jag självklart har inhandlat)
idag besökte vi först tokyo tower som det heter, och är ett "torn" hägre än eifeltornet. vi åkte upp på 250 meters höjd och hade utsikt över i princip hela tokyo. helt galet! fanns även ett "aquaria" med över 50,000 fiskar som vi gick in i.
efter det åkte vi in till shibuya igen, som dessutom har världens mest trafikerade övergångsställe om jag inte minns fel. är över 3 tusen människor som går över vid varje "grön gubbe" lite coolt sådär. åt på en jätte mysigt restaurang som vi faktiskt besökte sist vi var i tokyo och fastnade för! massa god plockmat var det man fick beställa in.
imorgon vet jag inte vad som står på schemat, men ska nog kunna slänga in ett inlägg om det då.
nu ska jag mysa ner mig i soffan, och sen är det dags att sussa.
naattti



tokyo tower


RSS 2.0