30/10

hejsan svejsan.
idag har varit en ganska lugn dag. földje med till mina kusiners skola, eftersom de skulle ha halloween fest där idag. i sverige hade jag köpt med mig svart och röd spray-färg som största kusinen skulle ha i håret eftersom hon skulle föreställa en punkare. när jag kom dit vid halv 12, fick jag stå och spraya in färgen. alla som gick förbi stannade och titta. hennes hår blev faktist väldigt bra måste jag säga. minsta kusinen skulle vara tingeling, och hon var hur söt som helst. 
hela deras skola gick bus eller godis här i kyoto och jag och ellen gick med. alla som såg de tyckte att det var roligt. alla barnen var ju utklädda till olika saker, och vissa hade verkligen fått till en bra utklädnad!
mamma och pappa var inte med i skolan. de var och kolla på ett tempel. det där som vi egentligen skulle tittat på igår men som stängde innan vi kom dit.
nu är moster min och köper sushi som vi ska äta till middag,  ska bli gottgott!

ena kusinen som punkare sötaaa jag och syster på skolgården 

dagens upplevelser

blev väckt vid åtta av munkar!! inte varje dag det händer. vaknade av att de gick och sjöng precis utanför huset. snacka om att man blir irriterad över det sättet att bli väckt på. jag fick veta sen att de tydligen går runt så ca en gång i veckan och tigger mat och pengar. jag hade ingen aning om att de gjorde sånt här i kyoto men jodå, det gjorde dom. lyckades som tur var somna om, och blev väckt av en lite halvt irriterad mamma kl 10. jag och min syster har ganska svårt att gå upp på morgonarna, vilket gör att vi alltid kommer iväg senare än vad mamma och pappa har planerat. men man kan ju inte hjälpa att man är trött på morgonen? jaja hur som helst. efter vi var klara tog vi bussen till en kanten av kyoto. eller kanten och kanten, hela kyoto är omringat av berg, så vi åkte till en sida med berg. där finns det en speciell väg man kan gå, där det springer runt fria apor. var hur coolt som helst att se alla dessa vilda apor. dom var sååå söta! på ett ställe allra högst upp av berget kunde man se ut över hela kyoto, och där fanns också ett ställe där man kunde få chansen att mata aporna. men istället för att dom var i bur som man är van vid, fick vi stå i en bur och mata aporna utanför med äpplen och kastanjer. det var faktist ganska kul.
efter det skulle vi åkt till ett tempel ( förvånande va?) där golvet kvittrar om man går på det. men otur som vi hade kom vi dit 7 min efter stängning, så det blev inget av med det.
har faktist suttit och pluggat lite matte nu, men är långt från klar. nu ska vi äta middag
ha det bäst allaaa

har ni någonsin sett en sötare apa? på väg upp till toppen  fint va? utsikt över kyoto


vandring idag igen

tjolahopp!
idag har vi varit och tittat på det gyllene templet och på ryoanji. det gyllene templet är ett tempel täckt i bladguld, och det är hur fint som helst. hela omgivningen där är supercool och det känns som man är i en sagovärld.
ryoanji är såklart också ett tempel område. i området finns det ett ställe där det är stenar. det kankse inte låter så jätte intressant, men saken är den att var  man än står eller okej jag ska säga sitter, ser man bara 14 av 15 stenar. tyvärr lyckades ju jag och min syster förstöra det genom att stå på ett ställe där vi såg allt, vilket gjorde allt mkt mindre intressant. meningen var att man skulle sitta ner och titta, men vi stod såklart upp. så kan det gå. min syster var hur besviken som helst på att vi såg alla och ja, lite besviken blev nog jag också. men det var ju en bra tanke iaf. det skulle ha något med harmoni att göra,eftersom hela japan typ är beroende av harmonisaker. själv tycker jag inte att det är så jätte kul och harmoniskt att sitta och titta på gråa stenar, men vem vet alla är ju olika, vissa kankse tycker det är underbart.
nu ska jag försöka plugga lite, vilket inte har gått bra alls hittils. jag har tänkt hela tiden att jag kan göra det senare men nu har jag kommit på att snart åker ju vi till tokyo och där kommer jag verkligen inte ha tid att plugga. jag funderar på att låta bli att följa med  till ett ställe och stanna här och plugga istället. inte kul alls, men och andra sidan måste man prioritera skolan.
till middag ska vi äta den otroligt japanska maträtten köttbullar :) eller aa , iaf vi barn.
ha det gööttt alla människor , så återkommer moi imorgon :)

det gyllene templet det gyllene templet de  försök översätta det här då

lång guidetur

hejsan hoppsan. kom nyss hem från att varit ute i ca 7 timmar :s vi var på en guide tur i 5 timmar och efter det var vi och kolla på ett tempel. guiden var en minst 100 årig gubbe som snacka lite halvbra engelska. jag gav upp redan efter första stoppet. vi gick in i olika tempel och han visade oss gatorna "bakom stan" allså där man egentligen inte går runt som turist. det var kul att se, men efter 5 timmars vandring hade man vääldigt ont i fötterna. jag hade ju inte direkt planerat för en hel vandringsdag när jag packa ner skor till den här resan. men men sånt får man ta. när turen äntligen var slut så var förstås våran vandring inte slut eftersom när man endå är så nära ett tempel kan man ju titta på det med tycker mina kära föräldrar så ja,vi kollade in det med. det var faktist ganska häftigt.
nu sitter jag och väntar på middag, och efter det ska jag väl sätta mig och plugga lite..

många har frågat mig hur vädret är här borta och JA, det är bättre än i sverige. det är ialla fall varmare. runt 20-25 grader. det har varrierat mellan sol och regn hela tiden, för det är ju faktist höst här också, även om deras höst har ungefär samma värme som en fin sommardag i sverige, vilket kan vara väldigt irriterande. varför kan inte vi få ha så bra väder?
jaja hoppas alla har det bra där hemma, så ses vi sen :D

utanför det första templet på guideturen vår unga(?) guide utanför ett annat tempel utsikt över kyoto två geishor big bad buddha

chilldag

halloj alla svennar :D idag fick jag iaf sova ut, riktigt skönt! vi har bestämt oss för att ha en lugn dag. det enda vi ska göra idag är att gå till något köpcenter här i näheten tror jag. annars kom min kusin men en väldigt rolig(?) idé. pluggdag. och jag har väl inget val, jag måste plugga. tänkte läsa lite geografi idag. har redan hunnit räkna en sida i matteboken. känner mig riktigt stolt över det faktist. så ja det är väl så min dag kommer se ut. vi kommer nog äta middag hemma idag, vilket känns ganska skönt. min padre däremot åkte iväg vid 10 i morse på nån whiskeyprovning. det är ju typ hans hobby? har ingen aning om när han kommer tillbaka.
har nätan lärt mig helt och hållet nu att äta med pinnar. man har liksom inget val här, utan det är pinnar som gäller.
nej nu ska jag sätta mig och pluggish, :/ saknar alla där hemma sjuuukt mkt men vi ses snart :D byye <3


är hemma nu efter att ha varit i shoppingcentret nu i några timmar. det var 7 våningar, med 6 våningars shopping. de hade jätte mycket olika saker. jag köpte faktist en kimono och en t-shirt med ett japansk tecken på. det står för dancing så ja där har ni väl förklaringen till varför jag köpte den :) vi köpte också lite pinnar och andra småsaker. har tyvärr inga bilder på den vistelsen eftersom de är på min kamera och jag kan inte föra över bilder från den här...

dag 3

vaknade av väckarklockan kl 9 idag, men somnade självklart om. blev väckt av pappa runt halv 10. alla var redan uppe så jag gick upp jag med. vi åt frukost och vid 11 började vi gå mot en marknad som vi skulle på idag. vi tog bussen några stationer. skillnaden mellan bussarna här och de hemma är att här går man på bak, och sedan när man ska av går man av fram och lägger pengar i något sorts fack.  det kostar 220 yen för mig, vilket är ungefär 15 svenska kronor.
vi gick runt på markanden och jaa, det var väl sådär. jag är i och för sig inte en person som älskar markander så det är väl inte så konstigt men visst den var väl kul på sitt sätt. de hade nästan allt där, allt från mat, kläder, olika hantverk mm. jag köpte faktist ingenting! min lunch bestod av en grillad majskolv. kanske inte direkt världens lunch men man vågar ju inte smaka de där grillade  spetten och sörjan av bläckfisk. min efterätt var ett äpple som var typ inlagt i rött socker eller något sånt. vet inte riktigt vad det var men det smakade iaf helt okej :)
egentligen skulle vi nu åkt till ett bad som heter onsen, men när jag och min syster fick veta att man ska bada helt näck bangade vi haha. det känns lite konstigt att sitta i ett "varmt badkar" helt naken med främmande japaner, ja ni kanske förstår. middagen kommer spenderas på en japansk resturang idag med.
resturangen igår var helcool. man var tvungen att ta av sig skorna innan man gick in, och borden var så där låga som iaf jag bara har sett på film och teve. hur coolt som helst och helt enkelt en väääldigt typisk japansk resturang!

där ser ni två japaner med kimonos utanför ett tempel  min

lite bilder

egentligen är ju det roligaste i en blogg bilderna, så jag tänkte lägga ut lite bilder  från idag :)

klicka på bilderna för att förstora

jag och ellen vid budocenter  innan man går in ett tempel måste man tvätta händerna.   utanför ett av 2000 tempel i kyoto   en maträtt som fanns med på bandet på resturangen   på running sushi mums!  rena rama turister!  på besök i mina kusiners skola

andra dagen

har nyss vaknat och duschat. här är klockan 11.15 medan den nu hemma är 04.15. sov 13 timmar eftsom vi knappt kunde sova på planet. idag ska vi käka lunch på "running sushi" där man tydligen sitter runt ett band som tallrikar med olika maträtter åker förbi, så får man ta det man vill ha. det låter ju lite halvkul sådär. man har ju sett sånt på teve förut. efter det ska vi gå ner på stan och kolla runt lite. middagen kommer ätas på en japansk resturang ofc. :) det kommer alltså vara en ganska lugn dag.

            
          på vag in till kyoto. lägg märke till att taxichaffisen har en väldigt fin hatt?
         han hade också helt vita handskar.man fick inte ens öppna dörrarna själv
         eller bära in packningen för det skulle han göra. en riktig gentleman alltså :)

        
                       kan ni gissa vad det är ? det är två mjölkpaket

framme i japan

nu har vi äntligen kommit fram till mina kusiner. tog 17 timmar från dörr till dörr. är hur sliten som helst. men får inte sova eftersom det fortfarande är dag här, och vi måste ju försöka komma in i deras tider!
och det bästa av allt, jag krascha inte!! :D wuhuuu haha. nej då. jag skriver mer imorrn,för idag kommer vi endå inte göra något speciellt :)
ha det bäst där hemma <3

nu åååker vi

har precis kommit hem från skolan efter att ha skrivit mitt ekonomipoov som jag har tjatat om ett tag nu. det gick väl inte så där jätte bra men jag kan ju glädja mig med att ingen tyckte det gick bra !
min kompis sara är nog den gulligaste i världen. hon hade skrivit ut massa bilder på henne och mig som hon gav mig. och så hade hon skrivit en liten text : Kommer att sakna dig ditt cepe!! krascha inte :) / Sarsa. det där cepe är sånt som vi bara säger till varandra. sånt som kompis gör ni vet?!
fick väldens hejdåkramar av mina kära flickor där i skolan. dom är så gulliga dom också :) jag har kankse bara gulliga kompisar ?
ska strax packa ihop det sista innan vi åker till arlanda. vårt plan går till Helsingfors runt 17.00 nångång, och den turen kommer ta ungefär en timme. sedan behöver vi bara vänta 55 min innan planet till själva målet JAPAN går. det tar väl runt 9,10 timmar vad jag har förstått. men där är vi ju självklart inte framma än. min moster har beställt nån taxi som vi ska åka med i ungefär två timmar sen är vi äntligen framme hos mina kusiner :) ska bli såå kul att få träffa dom igen.
men men , nu ska jag väl hjälpa mamma och pappa att packa det sista...
jag kommer sakna vissa lite mer. ni som var hos sara på hennes 16 års firande ni kan räkna med att bli väääldigt saknade. ha det bra nu alla, vi ses om 3 veckor...

                          jag och min bästa vän, våren 08


sista dagen i swealandet

japp då kommer snart den sista natten hemma... pirrigt :O
var en ganska lugn dag idag i skolan. på kriminologin tittade vi på green street hooligans som jag tycker är en sjukt bra film. skulle kunna se den om och om igen. skippade sista mattelektionen eftersom vi endå bara skulle ha mattelabb vad det nu är. var tydligen bara sex personer på den lektionen.. följde istället med frida som skulle köpa present till sin mamma och lisa som skulle köpa hårfärg. jag och frida lyckades få henne att köpa en rödaktig färg som jag tror kommer passa henne as bra! och nu sitter jag här och ska försöka få in det sista på ekonomin innan jag ska till dansen.
skriver nog ett litet inlägg imorgon innan jag drar, och det blir ju det sista inlägget här från sverige sen får ni läsa om mina veckor i Japan. wiihuu. ha det bra alla, byeee


                   en as gamal bild på mig och jasmine <3

plugg, plugg och mera plugg

halloj där.
kom nyss hem efter att ha varit och fikat med ida, sara och linn. det var väldigt mysigt. vi satt på castello och snacka lite skit i ungefär en timme, innan jag kom på att jag måste skynda mig hem för att plugga. ida frågade igår om vi inte kunde ses på en "hejdå fika" innan jag drar och självklart ville jag det. alla verkar tycka att det är himlans coolt att jag ska till japan? själv tycker jag väl att det ska bli kul, men jobbigt eftersom jag kommer missa så mycket i skolan. kommer få ta med halva skåpet till dit för att inte halka efter för mycket. men men det är sånt man får leva med. och nu är det verkligen inte långt kvar, bara två dagar.. ursäkta att jag tjatar om dom där dagarna som är kvar men det bara blir så. är ju liksom det som händer i mitt liv just nu. nerräkningen till japan. köpte också sprayhårfärg till min kusin idag som jag ska ta med dit. hon ska tydligen klä ut sig till punkare haha. sjuka släkten ni vet.
nej nu ska jag strax sätta mig och plugga på den härliga ekonomin. räknade ut igår att vi har prov på ungefär 80 sidor. tycker det är vääldigt taskigt av vår kära lärare att ge oss så mycket, när vi knappt har hunnit gå igenom något på lektionerna. och inte hjälper det ju att man inte förstår något heller. anledningen till att jag valde sam beteende var ju för att dels slippa ekonomin, men nejdå självklart kommer ett härligt prov på den biten. jaja nu ska jag sluta klaga det kan ju inte vara särskillt kul att läsa...
ha en bra dag, och njut av livet medan du kan :D

                                      
                                 mamma här har du en bild på mig, som du ville right?!

söndag

ja då var det sista dan på helgen då. på något sätt brukar jag älska söndagar eftersom man inte behöver göra ett dugg dom dagarna. men på senaste tiden har jag märkt att jag visst måste göra nåt. plugga. jag tycker egentligen inte att man ska behöva plugga på helger men jodå, det måste man eftersom man har läxor till måndagar och/eller flera prov i veckan så man måste endå börja plugga tidigt dvs i helgen. ibland önskar jag att jag inte hade valt en linje där det är tänkt att man ska plugga vidare eftersom som jag har förstått det har vi mycket mer plugg än dom som går yrkesförberedande linjer ? men men det är bara att bita ihop, snart har ju endå halva ettan redan gått. och man har ju verkligen något att se fram emot sen , studenten.

igår träffade jag faktist emelie. det var faktist kul, för jag sara och emelie satt och prata massa minnen mm. förut var det liksom alltid vi som gjorde saker tillsammans, men så är det inte riktigt nu. det blir väl så ,eftersom man börjar olika skolor och sånt. men iallafall vi drog till donken och åt som vi brukade göra förut när vi inte hade något att göra haha. efter det åkte vi hem till jesper och jaa, vad gjorde vi egentligen. inte mycket där heller. men det var ju iallafalla roligare att vara där än inte göra ngt alls. och jesper present han skulle få sist hade vi inte med oss heller eftersom vi inte visste att vi skulle dit.

jaja , nu ska jag väl äta lite frukost och sen sätta mig och plugga. bläääh jag spyr på det där asså. men men
ha en bra daaaag, ciao <3


                                   sara, jag och emelie - jag älskar er tjejer

lööördag

nu är det lördag igeen , härligt :) har redan varit och dansat, och färgat håret har jag också hunnit med. blev helt okej faktist. har inga klara planer för ikväll , men troligtvis blir det utgång iaf, eftersom jag och sara hade lugn hemmakväll igår. vi köpte godis och satt och tjocka oss till idol och fredag hela veckan. väldigt skönt att vara hemma för en gång skull. men som sagt , idag blir det nog utgång. eller kanske träffa empem en stund ? det var ett tag sen man såg henne, och vi har ju endå lovat varandra att vi inte får tappa kontakten, vilket jag tänker hålla!  
ja det har väl inte hänt så mycket mer än det här, det enda jag kan säga är väl att jag åker till japan om bara fyra dagar. börjar bli lite pirrigt eftersom jag är flygrädd. men men det ska väl gå bra. hoppas jag.
bye bye

seg dag

igår var jag och sara i vår gamla skola, och dte var faktist ganska kul :) alla lärare ville typ prata med än och fråga hur vi hade det i vår nya skola osv. efter det åkte vi med sara och ida till centrum och fika. riktigt mysigt faktist. det sista jag gjorde igår var att jobba. det brukar vara jävligt segt men igår var dte ganska lugnt så det gick också bra :)
matte provet igår ska vi inte ens prata om. det var hur svårt som helst. som tur var fick vi ha miniräknare så svaren borde ju vara rätt men det tråkiga är att man endå inte får några poäng om man inte har redovisat sin uträkning, så ja jag ska väl vara glad om jag får ett g.
idag har dagen varit hur seg som helst. började kl  åtta med spanska. efter det var det håltimme, lektion , lunch hål timme igen och sedan den värsta lektionen i veckan (?) samhällskunskap. just nu är det iaf det värsta ämnet eftersom vi håller på med ekonomi, kan ju erkänna att jag inte förstår mycket av det. som tur var hade jag ocg några tjejor gått och köpt mandariner innan så på så sätt klarade jag av den 2 timmar långa lektionen. har för övrigt blivit helt galen i mandariner, så jag kanske borde byta ut det med allt mitt godisätande ? jag och lisa gick och köpte 3 mandariner var som vi åt upp innan lektionen så vi var tvungna att gå och köpa 4 var till. snacka om atr vi kommer få överskott på C- vitamin.
men men nu ska jag gå och laga mat med min riktiga kockkänsla so egentligen inte finns , sen blir det väl att sätta sig och plugga ekonomi. ha det bäst.

             ser hon inte lite ut som bläckvard i svampbob ? :)


tisdag

nu har verkligen nerräkningen till japan börjat, åtta dagar kvar... blir min sista helg hemma på tre veckor fan , måste göra något riktigt kul :D kommer vara borta över halloween vilket inte är kul alls. tjejorna ska kankse ha halloween party ?! men nej då kan man ju såklart inte vara med. men vi bestämde att dom skulle klippa ut mig ur en kartongbit så jag också fick vara med på ett sätt :D haha vi får väl se hur det blir med det...
har just nu panik över att jag inte pluggar som jag egentligen borde. har matteprov imorgon och kan ju inte säga att jag kan precis allt. måste gå igenom och se vad jag vekligen kan. jag brukar oftast tro att jag kan allt sen när man väl pluggar så visar det sig alltid att jag absolut inte kan allt, haha misstag som de flesta gör kankse ?  men en sak är skönt iaf, vi har resursdag imorgon vilket betyder att vi bara behöver gå till skolan göra provet, och sen får vi gå hem. men jag och sara tänkte åka tillbaka till vår gamla skola och checka läget där ;) ska faktist bli kul.
jaja nu måste jag väl sätta mig med matteboken, och kolla igenom mina "enorma" kunskaper vad det gäller matte.
bye bitches :)


japan

nu är det bara 9 dagar kvar tills jag åker till japan....

galen kväll

kvällen igår är nog den mest konstiga kväll jag varit med om på länge. alla folk kom till sara runt halv 7, och då öppnade sara sina presenter. av oss fick hon en konsertbiljett till Gavin DeGraws konsert och hon blev suuuper glad precis som vi trodde. av andra fick hon typ lite andra småpryttlar. iaf , vi åt hade det riktigt kul faktist och sen runt halv 10 drog vi hem till kim där jesper skulle firas. såklart glömde vi hans present hemma hos sara men men sånt händer. han får den en annan gång :) där var det helt okej , tills sara bestämde sig för att dansa (=snurra runt som man gjorde när man var liten med händerna rakt ut i luften). hon ramlade och slog huvudet i dörrtrösken. så vår kväll slutade på akuten där sara fick sy i huvet XD. vilken jävla födelsedag alltså. hon sa att det var den bästa födelsedags hon nånsin haft trots sin klantiga(?) skada. medan alla var jätte oroliga var sara helt lugn och tyckte det var kul på akuten, hur man nu kan tycka det. hon snackade på i 110 så snacka om att man var helt trött efter hennes prat. jaja tillslut kom vi iaf hem till sara där vi sov väldigt gott. kortfattat var det alltså en helt kaotisk med super kul kväll :D


                                      sara öppna våran present


                                          riktigt härliga tjejer


lördag

wihuu det är lördag idag , och som jag har väntat på idag asså! har ett fullspeckat schema idag.. vaknade redan 08.30 vad säger ni om det då ? på en lördag! gick upp vid 9 ungefär och tog en dusch. nu sitter jag här och ska strax äta frukost och packa ner lite saker innan jag ska åka till dansen som börjar 11.15 . jävligt jobbigt med så tidigt dans i vanliga fall , men idag känns det helt okej :) efter det ska jag och sara åka och handla mat (?) vi får väl se hur det går. men iaf sara har planerat en hel meny till sin middag ikväll så vi ska väl försöka åka och handla det. sen ska vi gå och köpa present till jesper som fyller 17 idag :D grattis grattis. efter det ska vi upp till sara och börja fixa inför kvällen , vi ska typ dekorera och hon ska baka muffins , sen ska vi kaga mat osv innan alla kommer :) ska bli suuuper kul tycker jag. men det roligaste av allt kommer vara när sara öppnar sin present, det ska bli kul att se hennes min. kan tyvvärr inte säga vad vi har köpt eftersom dte finns risk att hon läser det här innan hon öppnar den, men men jag kan ju berätta mer imorrn. då kommer säkert bilder upp också.
ha en bra dag för det kommer jag ha , byee


                        en bild på sara från hennes 15års firande

äntligen fredag

har längtat hela veckan efter helg nu , och jaa nu är ju sista dagen innan :D så skönt!  vi har inte vår första lektion i skolan idag heller så vi börjar 10.40 och har sen bara två lektioner. skönt. fast sen ska jag ju fortsätta plugga när jag kommer hem eftersom vi har både engelska och matte prov nästa vecka, och jag har inte pluggat så mkt den här veckan som jag egentligen skulle behövat. jag typ säger att jag ska plugga men sen blir det aldrig av.. sen är det ju dans ikväll också. det ska iaf bli kul, behöver träna känner jag, eftersom jag käkar så mycket godis och annat sånt :O
jaja , nu ska jag gå och fixa mig klart till skolan,
ciaaao

sara 16 år

hipphurra min bästa vän fyller 16 år idag :) hon har väntat hur länge som helst på den här dan haha. vi sjöng såklart i matsalen för henne :D snaart är det också dags för hennes tjejmiddag som ska bli såå kul. vi blir nog 14 tjejer som ska käka middag och föra innan vi drar vidare :) kulkul. hon kommer nog bli superglad över sin present , får man iaf hoppas :)
men nu ska jag gå och äta lite och plugga, ha det bäst ;)

strängnäs 2007
                                               strängnäs 2007

imorgon

                                imorgon fyller min bebi SARA 16 år  :D grattis i förskott 

                                         sara
                                                                        sara
 

höst

har precis insett att det verkligen är höst nu.. det har ju blivit hur kallt som helst och träden är ju inte så gröna längre. när jag och sara gick hem från skolan kom vi på att vi inte tagit några riktiga höst bilder än, så det var vad vi gjorde. hade riktigt kul faktist XD nu har planeringarna för saras 16 års firande dragit igång, och sara har sagt att alla måste vara väldigt finklädda. ett problem för mig alltså, har ingen aning om vad jag ska ha på mig. men men man hittar väl säkert något senare. nu måste jag börja plugga på engelska eftersom vi har prov på måndag...
ciao



saras glädjeskutt ?

helt ok dag..

idag har dagen bara rullat på som vanligt, gått till skolan , skrattat sönder hela dagen där pga mina otroligt roliga klasskompisar. våran mattelektion bestod av att komma på olika glass namn som tex "pigge piggelin" eller "magnus magnum". blev inte mycket jobbat på den matte lektionen alls. såg också att julias miniräknare sån ut som en miniräknare från stenåldern. den kunde man skratta åt länge kan jag ju säga er.
nu har jag bara varit hemma sedan skolan slutade vid 3 och kollat på några avsitt av "'Playa del sol" som är ett så sjuuukt roligt program. har hört att det ska komma en ny säsång snart ? :D får väl hoppas på det.

julia, lina och den moderna miniräknaren :)


nyskapad blogg

har just skapat blogg mest för att jag snart ska till japan, men också för att det verkar lite småkul :)
vill passa på att tacka alla härliga smbe08 brudar för en super kväll i fredags :D


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0